Schimmelnagel

Posted on June 4th, 2010 in by admin

Schimmelnagels/Voetschimmel

We zijn altijd in contact met schimmels die in principe besmettelijk zijn. Huisstof bijvoorbeeld bevat vaak grote hoeveelheden schimmelsporen. Toch krijgt niet iedereen een schimmelinfectie. De een blijkt er veel gevoeliger voor te zijn dan de ander. De voornaamste bronnen van infectie zijn: zwembaden, douches van sporthallen en sauna’s. Ook door het passen van schoenen kan men een schimmelinfectie oplopen.

Een schimmelnagel heeft een doffe, brokkelige nagelplaat en kan muf ruiken. De nagel kan geel/bruin verkleuren en kan geheel of gedeeltelijk loslaten De oorzaak is een schimmelinfectie.     Pedicure praktijk Voetenland uit Eindhoven

Huidschimmel aan de voet wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd en begint meestal tussen de tenen. Soms jeukt het en kan er een onaangename geur ontstaan. Vervolgens kunnen zich kloven gaan vormen en kan het pijn gaan doen. Van uit de tenen kan de schimmel zich verder uitbreiden over de tenen, de voetrug en voetzool.

Behandeling:

De pedicure behandelt een schimmelnagel door hem zo dun mogelijk te frezen en de nagelomgeving goed schoon te maken. Buiten de behandelingsmogelijkheden door de huisarts zijn er tal van schimmeldodende producten te koop. Pedicure praktijk Voetenland geeft hierbij de voorkeur aan de natuurlijke behandeling. Zie behandeling of producten.

Advies:
Om herbesmetting te voorkomen is het belangrijk om ook de sokken en de schoenen met een schimmeldodend middel te behandeling. Gebruik zo min mogelijk zeep bij het wassen van de voeten. Droog tussen de tenen goed af. Draag altijd slippers in zwembad en sauna.